Je bekijkt nu Design Thinking Sessie met PLNT Students & Circulair Warenhuis

Design Thinking Sessie met PLNT Students & Circulair Warenhuis

Samen met het Circulair Warenhuis dagen we je uit om een nieuwe bestemming te bedenken voor verschillende afvalstromen! Want eerlijk is eerlijk, weggooien zorgt niet alleen voor onnodig afval en vervuiling, het is ook nog slecht voor je portemonnee!

In een tijd waarin de online markt het gemakkelijker maakt om snel, frequent en voordelig aankopen te doen, groeit de aandacht voor het implementeren van circulaire productieprocessen. Met andere woorden, er wordt steeds meer nadruk gelegd op hoe we ervoor kunnen zorgen dat we onze materialen en grondstoffen op een duurzame manier benutten, en indien nodig, hergebruiken.

In het Circulair Warenhuis worden materialen zoals hout, keramiek en textiel hergebruikt om nieuwe producten van te maken. Bijvoorbeeld op maat gemaakte meubels of gezandstraalde mokken als vervanging van plastic bekers. Het Circulair Warenhuis heeft een aantal afvalstromen waarmee het lastig is om deze te hergebruiken.

Daarom willen we jou uitdagen: kom met innovatieve ideeën hoe deze reststromen te gebruiken. Op de dag zelf krijg je te horen wat deze reststromen zijn. Door een workshop van onze Activatie Lead Sander Kuin, zullen we de grenzen van conventioneel denken doorbreken en innovatieve ideeën ontwikkelen om bij te dragen aan de circulaire economie. We helpen jou om je creativiteit te ontwikkelen en met een innovatieve mindset aan de slag te gaan om oplossingen te vinden.

WAT KUN JE WINNEN?

  • Een coachingsessie van ervaren startup-coach Sander Kuin om jou te helpen aan de slag te gaan met jouw passie! 
  • Toegang tot het netwerk van The Field & Circulair Warenhuis.
  • Je idee mogelijk kunnen uitvoeren met de materialen van het Circulair Warenhuis.

PRAKTISCHE INFO

  • Wanneer: dinsdag 12 maart 2024
  • Tijd: 13:00 – 17:00 incl. borrel
  • Waar: The Field, Stationsplein 25
  • Taal: Engels 

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop. Deelnemen kan alleen of met een team!